Τι είναι το Ρέικι;

To Ρέικι είναι μια εναλλακτική ολιστική θεραπεία για τοReiki σώμα, το νου και το πνεύμα του ανθρώπου. Είναι μια ασφαλής, απλή και φυσική θεραπευτική τεχνική που χρησιμοποιεί τη μετάδοση ζωτικής ενέργειας με το άγγιγμα των χεριών. Είναι ένα σύστημα φυσικής θεραπείας που εφαρμόζεται με γυμνά χέρια και χρησιμοποιείται εδώ και χιλιάδες χρόνια.

 Το “Ρέικι” είναι ιαπωνική λέξη και αποτελείται από το “Ρέι” και το “Κι”.”Ρέι” σημαίνει συμπαντική πνευματική σοφία ή συνείδηση. Η σοφία πηγάζει κατευθείαν από το Θεό ή τον Ανώτερο Εαυτό. Δεν είναι μόνο ΘεΪκή συνείδηση, είναι και όλη η γνώση. Κατανοεί τέλεια κάθε άτομο, τη ρίζα των προβλημάτων και των δυσκολιών του και γνωρίζει πώς να τη θεραπεύσει. “Κι” σημαίνει ζωτική ενέργεια που ρέει παντού και υπάρχει σε κάθε ζωντανό οργανισμό.

Το Ρέικι στηρίζεται  σε 5 βασικούς πυλώνες (αρχές).

1.  Μην θυμώνεις.

2.   Μην ανησυχείς.

3.    Να είσαι ευγνώμων.

4.     Δούλεψε σκληρά με τον εαυτό σου (πνευματική άσκηση), κάνε την δουλειά σου συνειδητά.

5.     Δείξε καλοσύνη.

Δεν είναι ποτέ επιβλαβές, καθώς καθοδηγείται από τη Θεϊκή συνείδηση. Γνωρίζει πάντα τις ανάγκες του ασθενή και προσαρμόζεται ανάλογα, για να δημιουργήσει τις απαραίτητες συνθήκες γι’αυτόν. Επιπλέον δεν είναι ο θεραπευτής αυτός που κατευθύνει τη θεραπεία, ούτε αυτός που αποφασίζει το αντικείμενο εργασίας και θεραπείας. Ο θεραπευτής είναι μόνο το κανάλι ή το μέσο που χρησιμοποιεί η συμπαντική ζωτική ενέργεια για να κυλήσει μέσα στον ασθενή.

Οι ενέργειες των θεραπευτών Ρέικι δεν εξαντλούνται ποτέ, καθώς το Ρέικι είναι μία διοχετεύσιμη ενέργεια. Από τη στιγμή του συντονισμού ο θεραπευτής λαμβάνει συνέχεια συμπαντική ζωτική ενέργεια. Το Ρέικι είναι ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ  που αυξάνει την ενέργεια του θεραπευμένου και τον περιβάλλει με μία αίσθηση ευημερίας.

Που βοηθά το Ρέικι

Στην ανακούφιση πόνων
Στα προβλήματα στον αυχένα, πλάτη, μέση, γόνατα
Στους πονοκεφάλους και ημικρανίες
Στο στομαχόπονο, κολικούς, νευραλγίες
Στους μυϊκούς πόνους
Στα διαστρέμματα, φλεγμονές, καψίματα
Σε χρόνιες παθήσεις
Σε ψυχοσωματικά προβλήματα
Στην εξάλειψη του άγχους
Στην δημιουργία θετικών συναισθημάτων
Στην μείωση των παρενεργειών των φαρμάκων σε σοβαρές ασθένειες
όπως καρδιοπάθειες, σκλήρυνση κατά πλάκας, διαβήτη, καρκίνο
Στην ταχύτερη ανάρωση μετά από χειρουργικές επεμβάσεις
Στην αποκατάσταση προβλημάτων σωματικών, ψυχικών, νοητικών.

Το Ρέικι χωρίζεται σε 3 βαθμούς:

1ος βαθμός (Shoden) στον οποίο ο μαθητευόμενος έρχεται σε επαφή με την ενέργεια του Ρέικι και μαθαίνει πως να την εφαρμόζει με σκοπό την βελτίωση της ζωής του κάνοντας εξάσκηση κυρίως στο σώμα του.

2ος βαθμός (Okuden) στον οποίο ο μαθητευόμενος μπαίνει πιο βαθειά τόσο στην φιλοσοφία όσο και στην πρακτική του Ρέικι. Μαθαίνει τα 3 σύμβολα τα οποία του επιτρέπουν να χρησιμοποιεί την ενέργεια για εξιδεικευμένες χρήσεις του Ρέικι τόσο στον εαυτό του όσο και σε άλλους αλλά και να στέλνει την ενέργεια από απόσταση.

3ος βαθμός (Shinpiden) στον οποίο ο μαθητευόμενος γίνεται δάσκαλος και χωρίζεται σε 2 βαθμίδες. Στην πρώτη μαθαίνει το τέταρτο σύμβολο του δασκάλου Ρέικι και μαθαίνει προχωρημένες τεχνικές ενεργειακής αγωγής. Στην δεύτερη δίνεται η δυνατότητα στον δάσκαλο να μπορεί να μεταδόση το Ρέικι σε νέους μαθητές.

Η ενέργεια που διοχετεύεται στον δέκτη Ρέικι, είναι πάντα ωφέλιμη και λειτουργεί με εποικοδομητικό τρόπο. Το Ρέικι έχει τη δική του «ευφυΐα», θα βρει τα προβληματικά σημεία και θα ρεύσει προς αυτά, θα προσαρμοστεί στις ανάγκες του δέκτη και θα επιφέρει το καλύτερο αποτέλεσμα για τον δέκτη. Το Ρέικι είναι πάντα βοηθητικό, θα προσαρμοστεί και θα δημιουργήσει το καλύτερο αποτέλεσμα. Μία αγωγή Ρέικι αφήνει αισθήματα σωματικής χαλάρωσης, ηρεμίας και γαλήνης, θετικά συναισθήματα για τον εαυτό μας, τους άλλους και τον κόσμο.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *